rödbetspasta

En enkel och god middag som knappt tar en kvart att tillaga. För vem gillar inte pasta? I en fantastisk röd färg dessutom. 
 
Receptet ger 2-3 portioner och tar ca 15 minuter att tillaga.
 
 
Rödbetspasta 
  • 250 g pasta av valfri sort
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • en liten bit ingefära, ca 2 cm
  • 0.5 dl olivolja med citronsmak
  • 1 msk färsk basilika
  • Salt & peppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör under tiden såsen. 
 
2. Ha i rödbetor, vitlöksklyftor, chili, ingefära och basilika i en mixer. Tillsätt lite olja i taget och mixa till en jämna pasta. Smaksätt med salt och svartpeppar och mixa tills allt har blandats väl. 
 
3. När pastan är tillagad, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll på rödbetssåsen och vänd runt pastan i såsen.  
 
Servera gärna pasta med smulad vitost. 
Prijatno!