kyckling shawarma med grönkålslaw
Nu i corona-tider har jag jobbat hemifrån och därmed kunnat lägga mer tid på att laga mat. Därmed har jag försökt varierar vår meny och tillaga sådant som inte vanligtvis ingår. Ett av dem recpten är denna - kyckling shawarma med grönkålslaw. Ett perfekt middagsalternativ.
Receptet ger ca 4 portioner och tar ca 1 h att tillaga.

Shawarma kryddblandning
- 1 msk salt
- 1 msk cayenne
- 1 msk paprika
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk kryddnejlika
Kyckling shawarma
-
750 g kycklinglårfile
- 2 msk olja
- 2 msk majsmjöl
- 1 sats shawarma kryddblandning enligt ovan
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skär lårfilerna i hälften, lägg i en bunke och häll över oljan.
3. Blanda samman all kryddor väl. Häll kryddblandningen och majsmjöl över kycklingen och blanda ordentligt tills all kyckling är täck med kryddblandning.
4. Lägg kycklingbitarna i en brödform. Tryck därefter ner kycklingen i formen lite försiktigt. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
5. Ta ut formen ur ugnen och låt stå i 10 minuter. Vänd kycklingen ur formen och skiva i bitar av önskad storlek.
Grönkålslaw
-
4 blad grönkål
-
2 morötter
- 2 rödlökar
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 msk majonäs
- 1 msk sweet chili
- 1 tsk senap
- 1 tsk salt + peppar
- 1 tsk persilja
1. Skär bort den grova stjälken från grönkålen och skär bladen i mindre bitar. Skiva rödlöken och riv morötterna.
2. Blanda samman övriga ingredienserna i en större skål. Tillsätt grönsakerna och vänd runt i såsen tills samtliga grönsaker är täckta med yoghurt-blandningen. Krydda med salt och peppar efter smak.
Serverna kycklingen med slaw-en i en tortilja och eventuellt andra grönsaker efter smak.
Prijatno!