buffalo wings

Det bästa med dessa buffalo wings, bortsett från den goda marinaden de omges av, är att det går lika bra att tillaga de direkt som att låta kycklingvingarna marineras över kvällen (eller kortare). Det här är min version av detta populär recept. 
 
 
Buffalo wings
  • 900 g kycklingvingar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vitlökspasta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm chili flakes
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0.5 dl vatten 
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt 
  • 1 krm svartpeppar
1. Fräs tomatpuré, vitlökspasta, och kryddorna i oljan i en liten kastrull. 
 
2. Rör ihop vatten, soja och honung och häll ner i fräset. Koka upp till en tjock sås på låg värme (ca 5 minuter) och smaka av med salt och peppar. Låt marinaden kallna.
 
3. Salta kycklingvingarna och massera sedan in marinaden. Marinera i kylen i minst 1 timme, gärna längre än så. Jag marinerade mina över natten. Blanda gärna om marinaden några gånger om möjligt. 
 
4. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme) och klä en plåt med bakplåtspapper.
 
5. Sprid ut vingarna på plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Kom ihåg att vända kycklingvingarna då och då. 
 
Prijatno!