krämig pasta i spenatsås
En krämig pasta tröttnar man aldrig på och därför är det den perfekta go-to när man vill ha en god, men snabbt tillagad middag. Här är den i form av en vegetarisk variant med körsbärstomater och spenatsås. Servera den gärna med en krispig sallad till, och glöm inte att strö över rikligt med parmesan innan servering för att lyxa till det.
Receptet ger ca 4 portioner.
![](https://cdn1.cdnme.se/4912548/8-3/a_5f74ea0ee087c33282671407.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4912548/8-3/120577834_1231738500533962_4230999757690216204_n_5f74ea12ddf2b30d5ef1d797.jpg)
Krämig pasta i spenatsås
- 400 g pasta
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 spansk peppar
- 250 g babyspenat
- 2 msk creme fraiche
- 3 msk pesto
- 1 grönsaksbuljontärning
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk basilika
- Salt & peppar
1. Koka valfri pasta i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skala och strimla lök och vitlök. Hacka spansk peppar fint och dela körbärstomaterna på mitten.
3. Värm ca 1 msk olja i en stekpanna och stek löken på medel värme tills den blir mjuk och genomskinlig. Pressa i vitlöken och tillsätt spansk peppar och babyspenat. Stek i ytterligare några minuter.
4. Rör ner creme fraiche och pesto. När all creme fraiche har smält, vänd i tomaterna.
5. Häll i grädde och smulad buljongtärning och låt koka upp. Tillsätt basilikan, smaka av med salt och peppar och låt sedan såsen puttra i ca 5 minuter.
6. Häll av pastavattnen och vänd ner den kokta pasta i spenatsåsen.
Toppa pastan med massor av riven parmesanost vid servering.
Prijatno!