krämig kycklinpaj med röd pesto och soltorkade tomater
![](https://cdn1.cdnme.se/4912548/8-3/120996464_4584910138248834_4415983646493402078_n_5f7ebb96ddf2b36a8286656c.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4912548/8-3/121039217_3649799188405093_3324613671252185892_n_5f7ebb99e087c30bd57ba790.jpg)
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 150 g smör
- ca 2 msk vatten
- 1 äggvita
1. Sikta ner mjöl och salt i en bunke.
2. Dela (kylskåpskallt) smör i små kuber och vänd ner i mjölet. Rör ihop blandningen till fina smulor.
3. Häll i lite vatten i taget och arbeta degen smidig. Linda in degen i plast och ställ i kylen i minst en halvtimme, men gärna en hel timme. Förbered under tiden fyllningen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och ta ur degen ur kylskåpet.
5. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en cirkel, ca 2 cm bredare än pajformen. Lägg degen i pajformen, tryck ut mot sidorna och nagga några hål i botten med en gaffel. Ta bort överflödig deg med en kniv eller kökssax. Vispa äggvitan och pensla över degen.
6. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 mnuter.
Fyllning
- 400 g kycklingfilé
- 1 liten gul lök
- 1 liten röd lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 spansk peppar (eller mindre om man vill ha mindre hetta)
- 150 g soltorkade tomater
- 100 g röd pesto
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 hönsbuljongtärning
- 100 g ruccola
- 1 msk basilika
- 1 msk oregano
- 100 g fetaost
1. Strimla kyckling, lök och soltorkade tomater. Hacka vitlök och spansk peppar fint.
2. Stek löken (röd och gul) i lite olja i en uppvärmd stekpanna tills den blivit mjuk. Tillsätt vitlök och spanskpeppar.
3. Vänd ner den strimlade kycklingen och fräs tillsammans tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt soltorkade tomater.
4. Häll i röd pesto, tomatpure, matlagningsgräde och en smulad buljongtärning. Låt koka upp och tillsätt ruccola och krydda med basilika och oregano. Ställ åt sidan och låt svalna något.
5. Ta ur den förgräddade pajskalet ur ugnen och häll i fyllningen - fördela jämnt. Grädda sedan pajen i ytterligare 20 minuter.
6. Ta ur den färdiga pajen ur ugnen och toppa med tärnad fetaost.
Servera gärna med en god sallad och turkisk yoghurt.
Prijatno!